Jak se žije v LOVOSICÍCH
23. 02. 2022

Jak se žije v LOVOSICÍCH

znak_lovosic

Lovosice jsou město s dlouhou historií. Nachází se v severních Čechách, na levém břehu řeky Labe. Díky svému protáhlému tvaru si město vysloužilo přirovnání „dlouhý jako Lovosice“. A skutečně, od jednoho konce na druhý ujedete přes šest kilometrů. Lovosice jsou významným dopravním uzlem, vždyť se tu nachází nákladní i osobní říční přístav, železnice i dálnice. Město se také pyšní zrekonstruovaným autobusovým nádražím. 

Hlavní dominanty Lovosic leží na jediné ulici. Od západu k východu to jsou Pfannschmidtova vila, postavená v roce 1887 velkostatkářem, a i pozdějším starostou Lovosic Franzem Pfannschmidtem, nynější sídlo městské knihovny, Městský úřad, stará secesní radnice a renesanční zámek, využívaný pro školské účely. Na východní straně centrum uzavírá barokní kostel sv. Václava. Kaple Panny Marie Einsiedelské u hřbitova připomíná rakouského polního maršála Radicattiho, který byl v roce 1756 za Sedmileté války v bitvě u Lovosic těžce raněn a zranění podlehl.

lovosice

Pokud jste sportovně založení, rádi podnikáte různé výlety a výpravy za dobrodružstvím, Losovice Vás určitě nezklamou. Mezi centrem Lovosic a Labem se rozkládá lesopark Osmička, kde si přijdou na své milovníci inline bruslí. Na něj pak navazuje areál s krytým plaveckým bazénem, letním koupalištěm a dalšími sportovišti. Blízké Píšťanské jezero s Resortem Marina Labe, kam se dostanete přívozem, je rájem vodních sportů. Po břehu Labe vede Labská cyklostezka. Cílem Vašeho výletu do okolí pak může být např. Opárenské údolí se zříceninou hradu Oparno a kopec Lovoš, na jehož vrchol vede z Lovosic značená turistická stezka. Tak vidíte, je toho skutečně mnoho, zde se rozhodně nudit nebudete.  

lovosice_2Pokud nejste sportovní nadšenci a raději posedíte s přáteli či rodinou u něčeho dobrého k pití a jídlu, ani Vás Lovosice nezklamou. Je libo snídani, dortík a k tomu výbornou kávu od lokálních pražičů? Nebo snad zmrzlinu? To vše, a ještě k tomu v krásném, útulném interiéru nabízí kavárna John 1990. Oběd či večeři a k tomu dobré vínko nabízí např. Restaurace u Kašpara. A pokud by se Vám po jídle už nikam nechtělo, můžete zde rovnou přespat. Restaurace je totiž spojená s penzionem. Perfektní kombinace, co myslíte? Město dále nabízí několik supermarketů, menší obchody, lékárny apod. Prostě veškerá občanská vybavenost v místě, takže se nemusíte obávat, že byste zde něco nesehnali.

Sport, zábavu i jídlo máme vyřešené, ale určitě Vás zajímá, jak je to se školami a školkami, zvlášť pokud jste rodina, která již děti má nebo je plánuje. Losovice nabízí tři mateřské školy, tři základní školy, základní uměleckou školu, gymnázium, Střední odbornou školu technickou a zahradnickou a Praktickou školu. Jak vidíte, je určitě z čeho vybírat a o vzdělání Vašich dětí se tedy bát nemusíte. O kulturu se zde stará Kulturní středisko Lovoš.

A co říct závěrem? Losovice jsou bezesporu město, ve kterém se dobře žije. Se svými necelými 8500 obyvatel se jedná o menší město, které ale rozhodně není malé svými možnostmi a nabízeným vyžitím.

Miroslav Unger
Autor: Miroslav Unger

"Když něco dělám, tak pořádně. Bojuji proti špatné pověsti této profese a dělám tuto práci tak, aby mí klienti byli z výsledku spolupráce nadšení. Spolupracuji pouze s klienty, kteří vědí, proč vybrali pro prodej své nemovitosti zrovna mě. Od klientů vyžaduji při spolupráci 100% důvěru, a za to jim poskytuji 100% mého nasazení. Investuji do každého prodeje nejen svůj čas a peníze, ale také svou čest."

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Neodcházejte s prázdnou!

Pravidelné články a důležité informace ze světa realit do Vašeho emailu ZDARMA

zpracováním osobních údajů