Vzkazy od "zájemců" ve schránce? Je to možné?
09. 09. 2019

Vzkazy od "zájemců" ve schránce? Je to možné?

Tyto lístečky asi všichni ignorují dokud nenastane potřeba prodat vlastní nemovitost. Najednou se tento lísteček může zdát jako příležitost k prodeji, protože se na první pohled zdá, že se jedná o přímého zájemce.

listecek2 listecek_5 listecek4 listecek5 

Druhů a textů může být nepřeberné množství, dle kreativity autora. Navíc „PLATBA V HOTOVOSTI“ podprahově slibuje rychlé peníze. Takže co se za tím skrývá?

V 99% se za takovým lístečkem schovává začínající makléř a rozhodně nedoporučuji jakkoliv s takovým člověkem spolupracovat. V některých případech může být spolupráce doslova nebezpečná.

Proč?

Realitní makléř, který začíná budoucí spolupráci lží, že je přímý zájemce, jednoduše není kvalitní. Nemá co jiného nabídnout a tak se snižuje k těmto praktikám.

Makléř z lístečku také může tvrdit, že prodal v okolí podobnou nemovitost, a tak hledá pro konkrétní zájemce z prohlídky něco podobného. Jenže to je pouze výmluva a nástroj, jak se k Vám vloudit, a poté přemluvit ke spolupráci. V žádném případě tato informace neomlouvá předchozí lež.

Druhou variantou je, že makléř zastupuje investora. Co to znamená? Jednoduše to, že od Vás nemovitost koupí, jen tak trochu (hodně) pod cenou. Když budete chtít cenu vyšší, jednoduše Vám nabídne pouze zprostředkování a jsme tam, kde už jsme byli o odstavec výše.

Pokud se chystáte na prodej, nenechte se zlákat triky, aby se Vám do prodeje nenavrtala nesprávná osoba. Místo toho si pečlivě vyberte makléře, podle svého nejlepšího uvážení. Makléře, který bude hájit Vaše zájmy, ochrání Vás před podobnými triky a na kterého se můžete 100% spolehnout.

A jak takového makléře rozpoznat?

Každý kvalitní makléř má v dnešní době svůj osobní web. Jeho prezentace Vám hodně napoví. Líbí se Vám jeho prezentace nemovitostí? Dnes už to zdaleka není jen o fotkách...

Dobrý makléř se s Vámi rád sejde, popovídá si o Vašem prodeji a nezávazně Vám navrhne postup. Nebude Vás tlačit do spolupráce, ale naopak. Ukáže Vám, co je dnes možné, jak svou práci dělá a jaké má výsledky. Zda se Vám navrhovaný postup líbí a budete chtít spolupracovat, tak toto rozhodnutí nechá na Vás. Žádné laciné triky, žádné lži nebo překrucování, žádný nátlak.

Mějte se hezky a pokud potřebujete prodat svou nemovitost, postupujte s rozvahou. Vaše kroky rozhodnou, zda Vaše akce, kde jde o miliony, bude úspěšná.

Držím Vám palce :-)

 

Přečtěte si také mé předchozí články:

Chcete také zjistit jaká je maximální hodnota Vaší nemovitosti?

Také si myslíte, že je realitka při prodeji zbytečná?

Jak prodávají nejúspěšnější profesionálové

Výhradní prodej! ANO nebo NE?

 

Miroslav Unger
Autor: Miroslav Unger

"Když něco dělám, tak pořádně. Bojuji proti špatné pověsti této profese a dělám tuto práci tak, aby mí klienti byli z výsledku spolupráce nadšení. Spolupracuji pouze s klienty, kteří vědí, proč vybrali pro prodej své nemovitosti zrovna mě. Od klientů vyžaduji při spolupráci 100% důvěru, a za to jim poskytuji 100% mého nasazení. Investuji do každého prodeje nejen svůj čas a peníze, ale také svou čest."

Používáme cookies k optimalizaci našich webových stránek a našich služeb. Další informace o cookies najdete zde.

Nastavení


Neodcházejte s prázdnou!

Pravidelné články a důležité informace ze světa realit do Vašeho emailu ZDARMA

zpracováním osobních údajů